פוביה מחרקים

ישנם הרבה מאוד אנשים עם פחד ופוביות קשות מאוד מחרקים, יהיו כאלו שיראו מקק ותראו אותם קופצים על ספות כסאות ישנם כאלו שפשוט יצרחו באימה,וישנם כאלו שפשוט יברחו כל עוד נפשם בהם למקום אחר.

פחד מחרקים או שפשוט נגעלים מהם

ישנם אנשים אשר מפחדים מחרקים ומסכנת העקיצה מחרקים כגון עכבישים, עקרבים מרבי רגליים ואפילו יתושים בשל הסכנה הטמונה בכך, אך ישנם גם הרבה מאוד אנשים אשר פשוט נגעלים עד כדיי חרדה מג'וקים חיפושיות מסוימות וכל מיניי חרקים אשר אינם מסוכנים. הבנה והבדלה בין פחד מחרקים לבין מצב בו ממש נגעלים מהם יכולה להועיל מאוד לדרכי ההתמודדות עם התופעה.

ההבדל בתגובה בין פחד מחרקים לגועל מחרקים

במקרים בהם הפחד הוא האלמנט השולט על הגוף, התגובה תהיה זרימת דם בגוף התכוננות ומצב דרוך לפעולה, יכול להיות פעולת נגד כגון מצב לחימה, בריחה, ולפעמים הפחד מוביל למצב של קפאון בגוף. במצבים בהם אנו נגעלים ממשהו התגובה של הגוף מתבטאת , בבחילה, תחושת סחרור, וחולשה כללית, במקרים בהם נגעלים ממשהו לרוב התגובה תהיה פשוט להתרחק ולברוח.

מה עושים כאשר סובלים מפוביה לחרקים?

הדבר החשוב ביותר הינו לדעת אם המחשבות אשר מטרידות אתכם הינן רק מחשבות ללא קשר ישיר למציאות, ובמקרה כזה כדאי לפנות לטיפול בנושא, או כאשר ישנו בסיס מציאותי לחרדה. לדוגמא: במידה ונתקלתם במקק אחד בביתכם ונחרדתם ומכאן בא חשש שמה יצוצו עוד מקקים והדבר יטריד לכם את מנוחת היום מומלץ לפנות לטיפול בנושא.
אך במידה ונתקלתם במקקים באזור מגוריכם בתדירות גבוהה לחשש ולתחושת הפחד ( גם אם היא מוקצנת ומוגזמת) ישנו בסיס מציאותי, וכדאי להזמין הדברת מזיקים, ואכן לטפל בבעיה.

לסיכום:
חשש מחרקים הינו דבר נורמאלי שכן חלקם ארסיין ועלולים להיות מסוכנים, אך חשוב לדעת מתיי החשש הופך להיות גורם מטריד אשר משפיע עליכם בחיי היום יום וזהו מצב אשר מומלץ לטפל בו.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן